Galerija slika
župe muke Isusove

Dobrodošli u našu galeriju slika. Za povratak na početnu stranicu kliknite ovdje

Župa Vukomerec 2021

12. postaja križnoga puta u crkvi Muke Isusove u Vukomercu: Isus umire na križu Svaka spasiteljska milost dana ljudima proizlazi iz Kristova života, a posebno iz otajstva njegove muke. Značenje stvaranja prikazanog na velikom korskom vitraju na ulazu u crkvu, određeno je nadnaravnim krajem, sjedinjenjem s Bogom. Raspeti Spasitelj prikazan na velikom staklenom križu 12. postaje jest onaj Isus koji oslobađa svijet od grijeha uzimajući ga na svoja ramena i uništava grijeh u pravednosti svog svetog srca. K`o janje na klanje odvedoše ga; k`o ovca, nijema pred onima što je strigu, nije otvorio usta svojih (Iz53:7) . Svrha dolaska Isusa Krista na svijet je ponovno uspostavljanje grijehom oskrnavljenog Božjeg plana.

Zbog toga kroz križ (od stakla) prosijava pobjeda nad smrću, obećanje oproštenja, dolazak Neba, povratak Ocu za sve i za svakoga bez iznimke...

Sveto Pismo kaže da su muka i smrt Krista: a) žrtva saveza, b) žrtva iskupljenja, c) žrtva pomirenja i zadovoljština za grijehe, d) čin otkupljenja i oslobođenje čovječanstva.

12. postaja vukomeračkog Križnoga puta slika je Novog saveza zapečaćenog u tijelu Krista koje se predao za nas, i u njegovoj krvi koju je prolio za nas (usp. Mt 26:27-28). Kao što je nekad Duga kao obećanje i znak Savez svoju zablistala u oblaku (9,13) sada zauvijek i trajno svjetli Kristov Križ koji je je plod Božje ljubavi kao odgovor na ljudske grijehe.

Božićni bor 2019.

Mjuzikl sv. Nikola 2018

Koncert marijanskih pjesama u izvedbi našeg župnog zbora 27. listopada 2019.

Sveta Potvrda u crkvi Muke Isusove - Vukomerec 19. svibnja 2018.

Prva Sveta Pričest u crkvi Muke Isusove - Vukomerec 06. svibnja 2018.

Bili smo 26.05. u Sopnici na Zlatnoj harfi i družili se sa dječjim zborovima iz drugih župa.

Dječji zbor u župi djeluje od 1998. godine. Broj djece iz godine u godinu varira. Djeca sviraju i pjevaju na nedjeljnjoj misi u 9 sati. Zbor već 12 godina sudjeluje na smotri crkvenih dječjih zborova ˝ Zlatna lira ˝ u Rakitju, a na školskim priredbama redoviti je gost. Svakih par godina okuša se i u mjuziklu ˝ Sveti Nikola ˝. Probe se održavaju petkom u 19 sati. Iz dječjeg zbora izrasla je i grupa mladih koja nedjeljom predvodi pjevanje na misi u 18 sati. Voditeljica dječjeg zbora je gđa Anita Fiolić, a velika pomoć na probama i misama su gdin. Josip Baneković i gđica Jasna Petrović, a od ove godine i gđa Martina Šemper.

Sv. Nikola rado daruje i ne nedostaje velikodušnosti. A lijepo je i primiti dar i veselje ga otvoriti. Bio je tu i krampus i njegova pomagačica da pokvare stvari, ali izgleda da su se na kraju i oni dobro zabavili ...

Sveta Potvrda 14. svibnja 2016. godine ...